Evesham Leisure Centre


|

We designed to Stage E, achieved Planning Permission and were appointed to design and develop Employers’ Requirements for a new Leisure Centre to be constructed as a Design and Build/Develop and Construct Contract for Wychavon District Council, thereafter being retained as Technical Advisors post contract.

The Centre is sited on a brown field site, with solutions found for a multiple of site issues including:-  Ecology, Site fill, Contamination and Flooding.

The dramatic green, copper clad curved entrance feature and climbing wall enclosure provide a unique, recognisable focus, all complementing the cedar cladding on this important riverside gateway to Evesham. The Centre consists of:-  •  Entrance Foyer and administration  •  Café area   and kitchen  •  Climbing Wall  •  25m x 5-lane level deck  Community Pool  •  13m x 7m level deck Studio Pool (with movable floor)  •  Wet change: Changing Village, group change Wet Health Suite: Spa Pool, Steam room, Sauna  •  4 Court Sports Hall and store  •  Fitness suite: up to 120 station and 3 treatment rooms  •  Aerobics Studio with storage  •  Multi-purpose studio  •  Dry change    •  Staff facilities.

Distinction in Building Award ‘09 Wychavon District Council Community Building

Copyright © 2013 - Roberts Limbrick Ltd